Menü
Son Yüklenen
Popüler
Ana Sayfa Son Yüklenen Popüler Olan Videolar Haberler Abone Olduklarım Reklam Ver
Hakkımızda Şartlar Koşullar

Yeni Sitemiz EDUHOL'de kanalınızı açıp içeriklerinizi oraya yükleyerek para kazanabilirsiniz.
www.eduhol.com TIKLA
Sosyal Medyada Paylaş

BEĞEN

581
Görüntülenme

11
Beğeni

OKUL DIŞARIDA GÜNÜ 5 KASIM'DA

Çocukları açık havada deneyimleyerek, keşfederek ve kirlenerek öğrenmeye çağıran Okul Dışarıda Günü’nü bu yıl ilk kez kasım ayında da kutluyoruz. Doğa ile kurduğumuz bağları güçlendirmek ve açık havada zaman geçirmenin önemini hatırlamak için sizleri 5 Kasım Perşembe günü tüm dünyada eşzamanlı olarak gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü’ne katılmaya davet ediyoruz.

Okul Dışarıda Günü nedir?
Okul Dışarıda Günü 2012 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından milyonlarca çocuğun hayatına dokunan bir hareket. Aktif Yaşam Derneği olarak Türkiye’de 2018 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz bu özel gün, çocukların açık havada oyun oynayarak ve yeni şeyler keşfederek öğrenmelerinin fiziksel ve zihinsel sağlıklarının yanı sıra beceri ve yaratıcıklarının gelişimi açısından kazanımlarına dikkat çekiyor. “Kirlenmek Güzeldir” yaklaşımıyla 15 yılı aşkın süredir ebeveynlere çocuklarının gelişiminde keşfetmeye ve deneyimleyerek öğrenmeye yer vermeleri için ilham vermeyi amaçlayan OMO, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Okul Dışarıda Günü’ne destekliyor.

Temamız “Açık Havayı Seviyorum”!
Her yıl çocukları, öğretmenleri ve ebeveynleri dersleri açık havaya çağırmaya çağıran Okul Dışarıda Günü, bu yıl pandemi sebebiyle her zamankinden farklı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bir araya gelemesek de bulunduğumuz yerden katılabileceğiniz Okul Dışarıda Günü, bu yıl doğa ile kurduğumuz bağları güçlendirmek ve açık havada geçirilen zamanın önemine dikkat çekmek için “Açık Havayı Seviyorum!” temasıyla kutlanıyor.

Peki Okul Dışarıda Günü’nde Neler Yapacağız?

Dünyanın dört bir yanından katılımcılar 5 Kasım Perşembe günü doğanın bir parçası olacak ve doğada en sevdikleri canlı gibi giyinecek. Ayrıca her yerde kolayca ulaşabilecekleri doğal materyalleri kullanarak geri dönüşüme yeni bir anlam katacak ve açık havaya geri döndüğümüz zaman doğaya vermek üzere kuş evleri, minik bahçeler gibi armağanlar hazırlayacaklar. Tüm bu aktivitelerini de sosyal medyada #OkulDışarıda ve #AçıkHavayıSeviyorum etiketleriyle paylaşarak bu farkındalığın güçlenmesine katkı sağlayacaklar.

Bu süreçte sizlere ilham verecek, her gün dışarıda daha fazla zaman geçirmenizi ve bu hareketin bir parçası olmanızı sağlayacak pek çok fikir paylaşacağız. Bizi Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!

Bugüne kadar Türkiye’den 22 bin yetişkinin ve 1,5 milyon çocuğun katıldığı Okul Dışarıda Günü’ne siz de kayıt olun, 5 Kasım Perşembe günü tüm dünya ile birlikte kutlayalım!

https://okuldisaridagunu.org/

Yorum Yap:
Yorum Yap

25 yıllık sınıf öğretmeniyim. Eğitimde yenilikçi fikirlere ve uygulamalara açığım. Bu alanda kendimi geliştirmekteyim. Öğretmeyi SEVİYORUM! Öğrenmenin eğlenceli ve ilgi çekici olması gerektiğine inanıyorum. Amacım unutulmaz öğrenme etkinlikleri sunarak eğitimcilerin yükünü hafifletmektir. Hem kendi ...

Kanalın Son Ekledikleri
Benzer Etkinlikler

Toplam Kanal Sayısı
12159

Toplam Etkinlik Sayısı
13402